Hoe werken Crest Whitestrips ?

 Crest Whitestrips zijn dunne, flexibele strips die zijn gecoat met een waterstofperoxide bevattende bleekgel, die ontworpen zijn om de vorm van uw tanden aan te nemen. Het versnelde bleekproces is mogelijk doordat de waterstofperoxide vrij door het glazuur en dentine oftewel tandbeen heen kan circuleren en zo alle delen van de tanden kan bereiken. 

De waterstofperoxide hecht zich aan de verkleurde moleculen, vallen uiteen in water en lucht, en deze verdampen dan zodat alle gekleurde moleculen die tandverkleuring veroorzaken worden vernietigt.

 

Kleur van de tanden en de kiezen

Tanden en kiezen zijn opgebouwd uit tandbeen en glazuur. De kleur en dikte van het tandbeen bepalen voornamelijk de kleur van een tand of kies, het glazuur is vrijwel doorzichtig. De kleur van het tandbeen is erfelijk bepaald, waardoor de één wittere tanden heeft dan de ander. Over het algemeen zijn hoektanden van nature iets geler van kleur. Dit komt omdat de laag tandbeen van de hoektanden dikker is. Door veranderingen in het tandbeen kunnen verkleuringen aan tanden en kiezen optreden.

 


Wat zijn de voordelen van het gebruik van Crest Whitestrips?

1. Zeer gebruiksvriendelijk en veilig

2. Zelf bepalen wanneer u het gebruikt

3. Gedoseerd bleken met minimale gevoeligheid

4. Lage kosten in vergelijking met een bleekbehandeling in de kliniek

5. Verbetert bij regelmatig gebruik de mondhygiëne en een frisse adem

 

Gebruiksaanwijzing

 1.Open de folieverpakking en pel aan één kant de strip van de onderlaag Let op: er is één grotere strip voor de boventanden en één kleinere strip voor de ondertanden.

2. Belangrijk om niet uw tanden te poetsen met tandpasta alvorens het aanbrengen. De tanden schoon poetsen met water is raadzaam. Zorg dat de tanden droog zijn. Desnoods dept u de tanden droog met een tissue. Kijk in een spiegel om de positie van de strips zo goed mogelijk te bepalen, bedek zoveel mogelijk tand en zo min mogelijk tandvlees.

 

3.Breng de plakzijde van de strip aan op de tanden en druk de strips één voor één goed aan. Met de nagels drukt u de strip goed tussen de spleetjes van de tanden. Afhankelijk van de grootte van het gebit vouwt u het uitstekende deel om achter de tanden en drukt ook deze goed aan.

 

4. Laat de strips voor minstens 30 min op de tanden. U kunt gewoon doorgaan met u dagelijkse bezigheden want de Whitestrips zijn namelijk praktisch onzichtbaar. Het speeksel dient doorgeslikt te worden zoals u gewoonlijk doet.

 

5.Nadien verwijdert u de strips en veegt u het restant bleekgel van uw tanden. De strips kunnen moeilijk los te krijgen zijn vanwege de sterke plakrand.

Belangrijke informatie

-Gebruik de strips niet direct na het poetsen. Dat kan het tandvlees irriteren.

-Gebruik maximaal 2 kuren per jaar.
-Breng de strip twee maal daags aan voor een sneller bleekresultaat. Mochten de tanden hier te gevoelig door raken breng dit dan terug naar één maal per dag.
-Gebruik de strip niet als u aan de voorzijde een gaatje heeft of beschadigd tandvlees heeft. – Vermijd contact met de ogen. Mochten de strips in contact zijn gekomen met uw ogen spoel deze dan direct uit met lauw water.
-Als u een wit plekje op uw handen heeft wat ook prikt omdat u bleekgel op uw handen heeft gekregen, was dan de handen. Dit verdwijnt weer binnen een kwartier en is totaal niet schadelijk.
-Buiten bereik van kinderen houden.
-Crest Whitestrips zijn niet bedoeld voor gebruik bij kinderen onder de leeftijd van 12 jaar.
-Wij raden het gebruik van de Whitestrips tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding af. Hoewel er geen bewijs is dat het gebruik van Crest Whitestrips schadelijk zou kunnen zijn voor moeder of kind nemen wij liever geen risico.

 

Houdbaarheid

Bewaar de Crest whitestrips op een koele plaats, niet langer dan 24 maanden.