Zijn Crest Whitestrips veilig voor mijn tanden?
Tanden bleken met Crest Whitestrips is een veilige procedure. Crest Whitestrips bevatten peroxide, dezelfde glazuur- veilige bestanddeel die tandartsen gebruiken voor tanden bleken. Uit onderzoek is gebleken dat de Crest Whitestrips veilig zijn op het tandglazuur. Ze bevatten hetzelfde bleek ingrediënt  als de professionele producten die tandartsen gebruiken om tanden witter te maken.

 

Hoe zit het met tandgevoeligheid en tandvlees irritatie?
Ongeveer 1/3 tot 1/2 van de gebruikers ervaren een zekere mate van tandgevoeligheid of tandvleesirritatie tijdens of na het gebruik van de Whitestrips. Dit is tijdelijk en geen reden om zorgen over te maken. Bij tanden bleken met hoge concentraties peroxide, zoals dat meestal in klinieken of bij tandartsen gebeurt, kunnen patiënten veel tandpijn ervaren dat een paar dagen kan aanhouden. Thuisbleek producten zoals de Crest Whitestrips zijn vriendelijker voor uw tanden, omdat er een lagere dosis peroxide wordt gebruikt. Echter het vergt een langere behandelperiode om het gewenste resultaat te bereiken. Onlangs heeft de consumentenbond uitgebracht dat thuis bleken beter is dan in een kliniek of tandarts, omdat de gebruiker de behandeling zelf kan doseren.

 

Wat kan ik doen tegen tandgevoeligheid?
Indien u teveel tandgevoeligheid ervaart tijdens of na het gebruik van de Whitestrips, stop het gebruik dan 2-3 dagen, hervat daarna 1 maal per dag. Indien u problemen blijft ervaren stop dan het gebruik of probeer een Whitestrip variant met een lagere sterkte. Er zijn verscheidene maatregelen die u kunt treffen om tandgevoeligheid te minimaliseren. Gebruik tandpasta speciaal voor gevoelige tanden. Gebruik een zachtere tandenborstel om de druk op uw glazuur te verlagen. Gebruik producten met extra fluoride om het glazuur te versterken.

 

Hebben Crest Whitestrips effect op mijn tandheelkundig werk?
Crest Whitestrips werken alleen op natuurlijke tanden. De strips zullen niet werken op kronen, vullingen en ander tandheelkundig werk. Raadpleeg eerst uw tandarts indien u de strips wilt gebruiken en net tandheelkundig werk heeft laten verrichten of nog moet laten verrichten. Gebruik de strips niet tijdens het dragen van een beugel.

 

Soms zie ik witte stippen op mijn tanden direct nadat ik de strips verwijder. Gaan deze weg?
Ja, de stippen zijn tijdelijk, niet gevaarlijk en verdwijnen binnen een paar uur.

 

Doordat ik de strips aanraak krijg ik witte vlekken op mijn vingers, wat kan ik hier tegen doen?
Dit komt door de bleekvorming van de peroxide gel. Dit is tijdelijk en ongevaarlijk. U kunt dit voorkomen door na gebruik uw handen goed te wassen met water en zeep.

 

Hoe lang blijven mijn tanden wit?
Het resultaat van tandbleek producten is nooit blijvend. Met de tijd zullen uw tanden weer bevlekken en verkleuren. Hoe lang dit duurt hangt onder andere af van uw leefstijl (gebruik van wijn, koffie en tabak). Meestal worden resultaten 12 tot 20 maanden behouden.

 

Hoe werken de Crest Whitestrips?

Crest Whitestrips zijn dunne, flexibele strips die zijn bekleed met een bleekgel die peroxide bevat en vormen zich naar de vorm van de tanden. De bleekgel zorgt ervoor dat tanden zichtbaar witter worden gemaakt.

 

Hoe gebruik ik Crest Whitestrips?
Open de verpakking en verwijder de strips. Druk de strips voorzichtig op de tanden voor een goed contact. Vouw de rest van de strips achter de tanden om de strips op hun plaats te houden. Laat de strips 30 minuten op de tanden zitten, daarna verwijderen en weggooien.

 

Kan ik voor het tanden bleken mijn tanden poetsen?
Nee, poets niet vlak voor het gebruik van de strips. Dit om geïrriteerd tandvlees te voorkomen.

 

Kan ik na het tanden bleken mijn tanden poetsen?
Ja, na het gebruik van de strips kan voorzichtig gepoetst worden.

 

Wanneer ga ik resultaat zien?
Dat verschilt per persoon, maar de meeste mensen zullen na 3 dagen resultaat gaan zien.

 

Hoelang blijft het resultaat zichbaar?
De duur van het resultaat is afhankelijk van meerdere factoren: indien veel koffie,thee,rode wijn en cola wordt gedronken en indien er gerookt wordt, zal het resultaat vervagen. Over het algemeen kan gesteld worden dat het resultaat bij een gehele kuur 12 maanden zichtbaar zal zijn, waarna het langzaam zal vervagen.